Voetbalnieuws : Swingend VK Liedekerke wint van Bierbeek

FC Dender kijkt zonder meer met een wrang gevoel terug op de match tegen Temse. Tot tien minuten voor tijd leidde het nog met 0-2 maar het gaf in de slotfase de winst uit handen.Nochtans zag het er veelbelovend uit. Cabumi prikte na 5 minuten de 0-1 tegen de netten en verdubbelde de score op het halfuur. Maar Ringoot gaf de thuisploeg nieuwe hoop en in de laatste minuut scoorde De Keersmaeker de gelijkmaker. 

De wedstrijd tussen Pepingen en Wolvertem kende een dol openingshalfuur waarin Pepingen de bezoekers direct bij de keel greep. Dat resulteerde in een snelle 3-0 achterstand voor geel blauw. Net voor de rust deed El Yousfi de hoop wat opflakkeren maar Dupont knalde net na de pauze zijn derde treffer tegen de netten en de match was gespeeld. 

KFC Strombeek heeft de smaak van de overwinning te pakken. In een gesloten wedstrijd kopte Stef Hendrickx de 0-1 voorbij thuisportier Laborne en dat was meteen goed voor de drie punten. VK Liedekerke versloeg Bierbeek met 4-2. Verhavert wiste de 0-1 van Vergauwen uit.Vanoudenhove scoorde net na rust de 2-1 maar Bierbeeks goudhaantje Vergauwen nette de 2-2. In een aantrekkelijk slotkwartier scoorde eerst Van De Gucht en De Swaef legde de 4-2 vast. 

Vier keer rood in Oetingen

Merchtem pakte een punt op Lovenjoel.  Van Den Broeck  profiteerde van geharrewar voor doel maar de thuisploeg lukte net voor tijd de gelijkmaker. Ternat raakte in eigen huis niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Averbode.  Oetingen had een lastige klant aan Liedekerke B. Vervoort maakte de 0-1 maar nadien incasseerden de bezoekers maar liefst drie rode kaarten. Ook Buekens kreeg rood bij Oetingen  maar Vierendeel scoorde toch nog tegen blessuretijd en legde de 1-1 vast.

Als nieuwe trainer won Dirk De Smet zijn eerste wedstrijd met Eizeringen. De thuisploeg verspeelde een 2-0 voorsprong maar Bitar en De Kegel hielpen Eizeringen dan toch aan de winst. Na een 2-0 overwinning tegen Beersel-Drogenbos B wipt Zuun A naar de eerste plaats. Haesaert en Van Roy waren de doelpuntenmakers van dienst. In vierde D had Asse-Ter-Heide weinig moeite met Essene B. Van Langenhove, De Bie en Bammens scoorden elk één keer. Peizegem geraakte niet verder dan een draw tegen Wemmel B.

Topartikels bij Goeiedag.be