Eendracht Aalst mee leider na uitwinst op Zaventem (+ video)

KV Woluwe-Zaventem en Eendracht Aalst namen het in de uitgestelde wedstrijd van de eerste speeldag tegen mekaar op met de leidersplaats als inzet.

Beide teams boekten immers een knappe 6 op 6 en konden bij winst mee aan de kop van het klassement komen.

Trainer Regi Van Acker stuurde hetzelfde elftal als op Dessel de wei in om deze opdracht tot een goed einde te brengen.

Droomstart

De meegereisde Aalsterse supporters mochten meteen feesten want hun ploeg klom in de openingsminuut al op voorsprong.

Philippe Janssens speelde de bal tot bij Donjet Shkodra en onze nummer 20 knalde hem tegen de netten (0-1).

Eendracht kon de kat nu iets meer uit de boom kijken en het ving de thuisploeg, zonder zelf ook echt gevaarlijk te zijn, goed op.

Na iets minder dan een half uur spelen, kon de nieuwbakken tweedeklasser dan toch eens dreigen maar Maurice Weynants werd afgeblokt.

In de 33e minuut werd de verworven bonus verdubbeld. Philippe Janssens kroop opnieuw in de rol van aangever en Donjet Shkodra trapte zijn tweede van de avond overhoeks binnen (0-2). Dit werd meteen ook de stand bij de rust.

Doelpuntenrijk slot

Bij KV Woluwe-Zaventem begon men iets vinniger aan de tweede helft en Dylan Van Welkenhuysen kon net niet bij een lage voorzet van Stef Van Den Heuvel.

Aan de overkant probeerde Aalst het vooral vanuit de tweede lijn via Philippe Janssens en Gianni De Neve maar doelman Radenko Vujadinovic bracht telkens redding.

Tussendoor had Kevin Van Den Noortgaete geen problemen met de poging van Denis Dessaer. De thuisploeg bleef het vooral via de flanken proberen maar de laatste pass was steeds onzuiver waardoor doelgevaar uitbleef.

Kevin Janssens zette zich na 72 minuten goed door maar zag zijn schot via een verdediger in corner verdwijnen.

Nadat Joren Dehond naast knalde, werd Ratko Vansimpsen alleen voor doel afgezonderd en onze aanvalsleider miste, oog in oog met Radenko Vujadinovic, niet (0-3).

Kevin Van Den Noortgaete pakte een trap van Maurice Weynants maar tegen het afstandsschot van Axel Dheur had ons sluitstuk geen verhaal (1-3).

Diep in blessuretijd kopte ex-speler Denis Dessaer nog raak na een hoekschop (2-3). Verder dan deze aansluitingstreffer kwam KV Woluwe-Zaventem echter niet meer want scheidsrechter Sebastien Delferière maakte er meteen een einde aan.

Drie leiders

Eendracht Aalst zet de zegereeks verder en pronkt met 9 op 9 samen met Leuven en Eupen mee aan de leiding van de Proximus League.

Voor de volgende competitiewedstrijd komt Antwerp op bezoek. Aanstaande zondag wacht echter eerst nog het niet te onderschatten Waterloo in de vijfde ronde van de Cofidis Cup.