Eendracht Aalst behaalt 6 op 6 in Dessel (+ video)

Eendracht Aalst kon ook zijn tweede wedstrijd van het nieuwe seizoen winnend afsluiten. Op bezoek bij Dessel Sport konden de manschappen van Regi Van Acker ook de nul houden. Hierdoor start Eendracht uitstekend met een zes op zes.

Coach Regi Van Acker wijzigde zijn ploeg op één plaats ten opzichte van de opener tegen RC Mechelen. Ken Van Damme kwam in de ploeg ten nadele van Tjendo De Cuyper. Van Damme nam als vanouds plaats centraal op het middenveld.

Shkodra schoof door naar de rechterflank. Knap combinatievoetbal in een sterke organisatie Het eerste echte gevaar dat we konden noteren kwam van Eendracht.

Na acht minuten speelde Kevin Janssens zich goed vrij aan de linkerkant maar zijn schot werd gekraakt waardoor thuisdoelman Kustermans er geen problemen mee kende.

Acht minuten later was het meteen raak voor Aalst. Philippe Janssens met een knappe actie op links. Hij zette twee man in de wind om vervolgens de zestien in te duiken en met rechts de bal onder Kustermans te schieten, 0-1 in het voordeel van Eendracht Aalst.

Halfweg de eerste helft was het weer bijna raak voor Aalst. Een knappe een-twee tussen De Neve en Philippe Janssens werd door De Neve in de handen van de Desselse doelman gekopt.

Vijf minuten later een antwoord van de thuisploeg. Hannes krulde een vrije trap op de dwarsligger. Dessel kwam wat meer opzetten maar echt gevaarlijk konden ze niet zijn. Asubonteng drukte af net voor de zestien maar VDN kende hier geen problemen mee.

De volgende doelkans was voor Aalst. Een afvallende bal werd door Mike Smet knap op de slof genomen maar zijn schot ging naast het Desselse doel. Net voor rust knalde Kevin Janssens zijn eerste van het seizoen tegen de netten maar de bal week nog af op Vansimpsen die jammer genoeg buitenspel stond. Het bleef dus 0-1 tot aan de rust.

Eendracht bracht net zoals tegen RC Mechelen knap combinatievoetbal op de mat en kon de boel achterin goed gesloten houden.

Loeren op de counter

Tijdens de rust wisselde Bart Willemsen meteen twee spelers. Bastiaens en Janssens gingen er af voor Reniers en ex-Eendrachter Nick Van Belle. Van Acker behield zijn zelfde elf.

We zijn nog geen vijf minuten ver in de tweede helft wanneer Ratko Vansimpsen Eendracht op rozen bracht en zijn ex-ploeg nog wat dichter naar een 0 op 9 duwde. Na wat geharrewar op het middenveld ging onze spits ervandoor met de bal richting Kustermans. Eens de zestien binnen knalde hij de bal knap overhoeks binnen. Knappe actie van Ratko Vansimpsen, 0-2 voor Eendracht Aalst.

Tien minuten later volgde het antwoord van Dessel. De bedrijvige Spaenhoven stuurde van op rechts knap Bennassar diep die maar net een schoenmaat tekort kwam om VDN te verschalken.

Terwijl de Eendracht supporters zich vlotjes amuseerden probeerde Dessel te dreigen via hoekschoppen en vrije trappen maar telkens zonder gevaar. Ondertussen verving Van Acker Shkodra voor Tjendo De Cuyper.

Twintig minuten voor tijd dan even opschudding op en naast het veld. Bennassar revancheerde zich op Kevin Janssens en kreeg tot ieders verbazing slechts geel. Hier kwam de Desselse aanvaller goed weg.

Een kwartier voor het einde toch nog even opschudding. Een afvallende bal werd door een Desselse speler over de Eendracht verdediging gedropt. VDN ging in duel met Pellegriti maar kon de bal niet vangen en ging er onderdoor. Gelukkig kon Dessel hier niet van profiteren.

Even voor tijd werd het nog warm voor het doel van Aalst maar VDN hield de bal knap uit zijn netten. Eendracht won al bij al vrij gemakkelijk bij Dessel dat niet de kracht toonde om echt gevaarlijk te zijn.

Van Acker tevreden

Net zoals vorige week speelde Eendracht in de tweede helft iets dichter tegen het eigen doel en opteerde het meer voor de counter. Dit leverde, buiten het doelpunt van Vansimpsen, niet zoveel bruikbare kansen op. Daarentegen gaf het ook geen uitgespeelde kansen weg.

Regi Van Acker was na de wedstrijd vooral tevreden over de eerste helft.

‘We wisten dat dit een moeilijke wedstrijd zou kunnen worden aangezien Dessel een 0 op 9 kostte wat het kost wou vermijden. De eerste helft speelden we opnieuw knap voetbal maar vergaten we de kansen af te werken. We zijn goed op weg maar er is zeker nog werk aan de winkel.’

‘De tweede helft vroeg ik de spelers wat meer af te wachten en te loeren op de counter. Ik wil de gasten ook feliciteren met het houden van de 0, wat mentaal heel belangrijk is.’

Met het oog op zondag zal Van Acker geen risico’s nemen met spelers die licht geblesseerd zijn.

‘We zullen morgen samen met de arts en kine bekijken wat er op te lappen valt. Natuurlijk willen ook een goede bekercampagne neerzetten maar risico’s zullen we niet nemen. We hebben nog een druk programma voor de boeg en iedereen dient zich goed te verzorgen’, aldus Van Acker.

Activiteiten van uw vereniging gratis in onze agenda? Klik hier!