Voetbaloverzicht : KFC Strombeek schiet met scherp

In eerste provinciale Oost-Vlaanderen heeft VK Ninove vlot gewonnen van Eine. Kevin De Wannemaeker opende de score en Gunther Thiebaut scoorde de bevrijdende 2-0. In Brabant staat er de laatste weken geen maat op KFC Strombeek. Ditmaal was Rillaar niet opgewassen tegen het scorend geweld van KFCS. De Buyser bracht met twee treffers de bezoekers voor de rust op voorsprong. Na de pauze diepten De Cat (2x) en Berreho de score verder uit. Ternat won met 7-0 van KSK Opwijk. Bert Sleewaegen scoorde vijf keer, Hovhannisyan en Van Hamme scoorden de andere doelpunten.

In tweede provinciale won Merchtem met 0-3 van Leeuwkens A. Ganseman scoorde vanop de stip, Eggermont en Bal zorgden voor de geruststelling. Kester-Gooik won met 1-0 van Pamel dankzij een vrije trap van Van Guchte. Eerder had doelman Lebegge al een strafschop gestopt voor de thuisploeg. Liedekerke kwam op het veld van Surv. Bruxelles niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Een doelpunt van Verhavert werd in het slot nog uitgewist. Groot Dilbeek versloeg Lembeek met 0-2. Voor rust scoorde Alouat en na de koffie scoorde Tabue de 0-2 via een strafschop.

Oetingen haalt uit

Kapelle Sport had geen moeite met hekkensluiter Anderlecht-Milan. Cassenaer nam vier doelpunten voor zijn rekening. Wambeek-Oetingen eindigde in een vooroorlogse 3-7. D. Vierendeel scoorde een hattrick en verjoeg zo het het degradatiespook. Schepdaal won met 0-1 Van Tollembeek. De Smet scoorde tien minuten voor tijd de winning goal. SK Leeuw won de derby van Zuun. Buelinckx opende de score en twee owngoals van de thuisploeg zorgden voor de 0-3 eindstand.

Mazenzele A won op het veld van Meise. Treffers van Van Damme en De Meersman brachten de bezoekers op 0-2. Meise kwam terug in de match met een strafschopdoelpunt van B. Wijns. Net voor affluiten scoorde Boelpaep de 1-3. Leider Borght moest knokken tegen Wemmel maar won met 2-0. Bras en Robberechts waren de doelpuntenmakers van dienst. Hekelgem ontgoochelde en kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen staartploeg Malderen. Van Der Veken  wiste de voorsprong van de bezoekers uit.

Zaterdagavond won Peizegem met 1-4 op het veld van Liedekerke B. Catrysse, Robberechts (2x) en Saerens bezorgden Peizegem een leuk feestje. Kobbegem won van Haren met twee doelpunten van Tastenoy.

Topartikels bij Goeiedag.be