Merchtem 2000 wint derby tegen Asse (+ foto's)

Al na enkele minuten zag het er naar uit dat de thuisploeg het niet gemakkelijk zou krijgen in de derby tegen de buren van Merchtem. Merchtem leidt inderdaad de reeks met 4 punten voorsprong op de naaste achtervolger Liedekerke.

Niet meer dan een gegeven, ware het niet dat hun eerste doelpunt al viel na goed 10’, gevolg van een vrije trap rechtstreeks naar doel. Afwerker van dienst was de nr.18 Francois Ganseman. Asse-Zellik was op achtervolgen aangewezen bij een score 0-1.

Het spel was een lopen en doen zonder enige structuur. De spelers van Asse-Zellik leken te wachten tot de bal bij hen geraakte. Er was geen beweging in te krijgen, bovendien werd elke poging om door de barrière te breken gecounterd door de bezoekers,die ondanks hun voorsprong niet aan een top-schouwspel bezig waren, dat beaamde later ook Wim De Baerdemaeker, tweede trainer van Asse.

Wanneer Bastin in de 23’ toch doorbreekt, wordt de voorzet links niet benut en gaat er een eerste kans voor Asse verloren. Na veel duels vergroot Merchtem zijn voorsprong. Kim Bal weet via een kopstoot na vrije trap 0-2 op het bord te brengen in de 35’. De tweede goal via vrije trap.

Bij de rust is het 0-2.

Alsof het gepland was, scoort Kim Bal ook na 10’ in de tweede helft het tweede doelpunt voor Merchtem.Zo werd het 0-3 na 55’. Dat moest voor de thuisploeg de bel doen rinkelen voor de laatste ronde. Maar het spel ging zijn gangetje zoals voorheen. Teveel zoeken om de bal aan te spelen en bij balbezit ging de bal de verkeerde richting uit. De passes werden ondermaats afgewerkt.

Onverwacht kwam er voor Asse-Zellik dan toch een doelpunt in de 65’. Kenneth Casseau miste zijn kans niet.Dit bracht de stand op 1-3. Wanneer Merchtem even later voor doel kwam, wist keeper Haegeman zuiver af te houden.

Het spel verliep verder niet denderend, de toeschouwers zagen nog een misser van Merchtem 6’ voor het einde en de vrijschop voor Asse in de laatste minuut werd na kopbal opgevangen door keeper Benjamin Haentjens van Merchtem die in de 74’ de gekwetste Olivier Arrasse verving.

De sterkste van een zwakke wedstrijd wint dit duel: Asse-Zellik –Merchtem eindigt met 1-3.