Lindsay presenteert vijfde album ‘Liefde & Muziek’

Schlagerzangeres Lindsay uit Denderleeuw stelde zondagnamiddag in Kinepolis Antwerpen haar vijfde album ‘Liefde & Muziek’ voor.

De intussen 35-jarige Lindsay werkte voor dit album met producer Hans Aalbers en vocal producer Patrick Renier, samen met live muzikanten.

Voor de Nederlandstalige teksten zorgden Jo (met de Banjo) De Clercq, Peter Van Noort, Emiel Hartkamp & Norus Padidar, Chris Van Tongelen en Paul Vermeulen.

Blonde Lindsay stond al in 1996 een eerste keer in de hitparade, aan de zijde van haar broer Christoff maar het is pas in 2008 dat Lindsay resoluut gaat voor een carrière in de spotlights. Haar vier albums sinds 2009 kregen telkens goud.

Na haar doorbraak met de nummer 1-hits ‘Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat’ en ‘Ik lig nog steeds van jou te dromen’ groeide Lindsay uit tot een vaste waarde in de Vlaamse showbizz.

Nog persoonlijker

Lindsey_6‘Liefde & Muziek’ omschrijft ze als ‘een nog persoonlijker album’.

‘Als je kijkt naar een mensenleven, dan is liefde één van de basisbestanddelen. Ik leef van de liefde die ik dagdagelijks krijg van mijn omgeving, van het publiek, van mijn fans die mij al jaren intens steunen in alles wat ik doe’, vertelt Lindsay.

‘Mede dankzij die liefde kan ik mij als artieste helemaal ontplooien in de muziek want dat is voor mij ook een belangrijke bouwsteen in mijn leven. Ik hou enorm van muziek en dat vertaalt zich in het opnemen van een nieuw album, maar ook wanneer ik op een podium sta. Liefde & Muziek zijn dan ook twee heel belangrijke dingen die mijn leven kleur geven.’

Eind februari trok Lindsay met een cameraploeg van DB Video naar het warme Marbella, waar er een tv-special werd opgenomen rond het nieuwe album. Deze tv-special is dit voorjaar te zien bij MENT TV, anne en de regionale televisie.

Verrassing door Christoff

Op de presentatie in Antwerpen zorgde broer Christoff voor de grote verrassing. Omdat Christoff op het moment van de voorstelling in het buitenland was, werd er vooraf een filmpje opgenomen.

Groot was dan ook de verbazing toen Christoff toch opdook en het eerste exemplaar overhandigde aan zijn zus.

‘Ik wilde deze presentatie voor geen geld van de wereld missen. Na afloop van mijn tv-opnames in Duitsland ben ik onmiddellijk in de auto gesprongen naar Antwerpen. Veel slaap kwam er dus niet bij kijken, maar ik heb het er graag voor over.’

Eerste concert

Een andere mijlpaal wordt haar eerste concert met live band op 10 augustus in het Casino van Middelkerke.

‘Het is voor mij een droom die uitkomt, want dit wou ik graag realiseren. Met de release van het vijfde album is er ook veel repertoire voorradig waaruit ik kan putten.’

‘De mensen die komen kijken zullen een heel bijzondere avond krijgen, want ik ga er niet alleen mijn grootste hits brengen, maar ook enkele verrassende songs en uiteraard liedjes uit de nieuwe cd.’

Signeren bij Blokker

De komende weken gaat Lindsay haar nieuwe album signeren. Zaterdag 29 maart tussen 14 en 15 uur kunnen de fans uit de Goeiedag-regio terecht bij Blokker in het Ninia Shoppingcenter in Ninove.

Het album verschijnt bij Universal Music.

lindsay christoff(Foto: Paul Corbeel)

lindsay liefde muziek