Voetbaloverzicht: Dender verliest opnieuw

FC Dender verloor dit weekend voor de vierde keer op rij. Ditmaal was Oudenaarde met 1-2 te sterk. Weeghmans bracht de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Hij trapte de bal knap vanop 25m binnen. Maar Oudenaarde kwam na de rust opzetten en Raes bracht de bezoekers langszij. Mezine lukte 20 minuten voor tijd de winning goal.

In derde B staat Grimbergen na een nieuwe nederlaag op de laatste plaats. Doelpunten van Saliaj en Djoum konden niet verhinderen dat er met 2-4 verloren werd van Ciney.

Ternat liet zich verrassen tegen hekkensluiter Rc Schaerbeek. El Abed bracht Ternat op voorsprong maar slikte in de slotfase de gelijkmaker. Strombeek wipt na zijn 2-1 overwinning tegen Betekom naar plaats drie. Cemil en De Buyser waren de doelpuntenmakers van dienst. KSK Opwijk verloor met 7-1 van Bierbeek. Van Den Bossche redde de Opwijkse eer.

In tweede provinciale haalde Merchtem een 0-2 achterstand tegen Sporting Bruxelles op. El Takny en Eggermont brachten Merchtem gelijk. Wadin maakte er op een diepe voorzet 3-2 van en Jadir trapte een hoekschop rechtstreeks binnen. Dilbeek A verloor de spektakelmatch tegen Beersel-Drogenbos met een vooroorlogse 4-5. Beersel liep 1-5 uit maar Alouat en Tavares brachten de spanning terug in de match.

Borchtlombeek nadert op Kapelle Sport na de 1-5 winst tegen And.-Milan. Kapelle Sport verloor verrassend van Oetingen. Bij Kapelle Sport voelde men zich na de match bekocht door enkele merkwaardige beslissingen van de scheidsrechter. Oetingen kreeg in de slotfase twee strafschoppen en stuurde Kapelle met lege handen naar huis. SK Leeuw haalde het met 2-0 van Schepdaal. De onvermijdelijke Buelinckx scoorde tweemaal.

Meise beent Borght bij

In derde F werd de derby tussen Borght en Humbeek afgelast omwille van het slecht bespeelbare veld. Concurrent Meise kwam wel in actie en versloeg Beigem, met nieuwe T1 Demeyer, met 2-1. Hoornaerts en Van Den Boeynants scoorden de doelpunten. Mollem deed een uitstekende zaak door met 4-6 te winnen van Ritterklub. Schandene trof vier keer raak. Relegem kende geen genade met Kapelle o/d Bos en won met 1-6.

Asse-Terheide kwam niet verder dan 0-0 gelijkspel op het veld van De Leeuwkens en ziet leider Ramsdonk verder uitlopen. Peizegem nam gemakkelijk de maat van Black Star B. De Vleminck ( 2x), De Witte en Van Den Broeck legden de 4-0 eindcijfers vast.

Topartikels bij Goeiedag.be