Volleybal: Euphony Asse-Lennik stunt zich naar Europese kwartfinale (+ foto's en video)

Volleybalclub Euphony Asse-Lennik zorgde woensdag in Zellik voor een onverhoopte stunt door in de 1/8 finales van de Challenge Cup de Griekse competitieleider Ethnikos Alexandroupolis uit te schakelen.

Asse-Lennik ging vorige week in Griekenland met 3-0 de boot in. Er moest dus thuis met 3-0 of 3-1 worden gewonnen om alsnog een golden set te kunnen afdwingen.

De eerste set van de wedstrijd, gesponsord door uw huis-aan-huismagazine Goeiedag, verliep gelijkopgaand, maar het was snel duidelijk dat Asse-Lennik zeker niet moest onderdoen voor de Grieken. Met 25-21 werd de eerste set verdiend binnengehaald en bleef de hoop op een stunt overeind.

De tweede set beet Alexandroupolis stevig van zich af. Het werd een zenuwenslag, waarin de Grieken zich net iets beter toonden. Met 27-29 stonden de bordjes weer gelijk in de sets.

In de derde set was het vet van de soep bij de Grieken. Asse-Lennik won overtuigend met 25-16 en meteen groeide zienderogen het geloof om alsnog de Europese kwartfinales te halen.

Ook set vier werd gewonnen met 25-19 en dus kwam het tot de golden set.

Daarin herpakten de Grieken zich en het bleef gelijkopgaand tot 12-12. Dit keer bleef Asse-Lennik de zenuwen wel meester – zie onderaan de video van de laatste twee punten – en vocaal gesteund door een volgepakt Molenbos werd de golden set gewonnen met 15-12.

Asse-Lennik mag nu in de kwartfinales aantreden tegen het Turkse Istanboel BBSK, in theorie een zwakkere tegenstander van Alexandroupolis. De heenwedstrijd is binnen drie weken, de thuiswedstrijd een week later.