Voetbaloverzicht : Sleewaegen bezorgt Ternat de zege

Na een hele korte adempauze is het provinciaal voetbal in onze regio weer van start gegaan. In de hoogste provinciale reeks van Brabant nam Strombeek het op tegen Kampenhout. Geen hapklare brok want Kampenhout moest winnen wou het weggeraken uit de degradatiezone en was bovendien uit op revanche na de verloren heenwedstrijd. Strombeek kwam op voorsprong via De Buyser (pen) maar gaf de 0-1 uit handen. De thuisploeg kwam 2-1 voor maar Ambrogetti kon  20 minuten voor tijd toch nog een punt uit de brand slepen.

KSK Opwijk blijft ook na de winterstop in het sukkelstraatje. Sommige spelers van de A-kern besloten door extra-sportieve perikelen niet te starten tegen Rillaar. Daardoor kwam Opwijk met een veredeld B-elftal aan de aftrap en bleek uiteindelijk niet opgewassen te zijn tegen een volwassen Rillaar. Dat resulteerde in een 1-4 nederlaag en zo blijft KSK op de voorlaatste plaats staan. Ternat won met het kleinste verschil van Rode dankzij een treffer van Sleewaegen. Op basis van de afgedwongen kansen een verdiende zege.

In tweede provinciale C staat er geen maat op FC Merchtem 2000. Zaterdagavond ging Herne vlot voor de bijl. Merchtem won met 4-2 met twee doelpunten van El Takny, Eggermont en Van Den Broeck. Dankzij deze nieuwe overwinning blijven de jongens van trainer Geeraerts in het zog van leider Beersel. Asse-Zellik toonde heel wat weerbaarheid op het veld van Teralfene. De thuisploeg liep al snel 2-0 uit maar A-Z knokte zich terug in de match en won uiteindelijk met 2-5. Onderaan bewees Eizeringen dat het kost wat kost in tweede provinciale wil blijven. Eizeringen won met 2-1 van Pamel. Saizi scoorde in blessuretijd de winning goal.

Asse-Terheide alleen op kop

Ook in Mazenzele alleen maar blije gezichten na de vijfde overwinning op rij. De manschappen van trainer De Coster hadden tegen Humbeek geen last van een kater na de feestdagen en versloegen de thuisploeg met 1-3. Van Damme tekende voor twee doelpunten. Mazenzele staat stevig vijfde en lijkt onstuitbaar.

In derde provinciale C kon Tollembeek de fenomenale reeks van 13 overwinningen op rij voor Kapelle Sport stoppen. Kapelle raakt niet verder dan 0-0. Borchtlombeek nadert dankzij de 6-3 winst tot op twee punten van de leider. Volgende week staat de absolute topper tussen nummers 1 en 2 op het programma.  De derby tussen Schepdaal en Wambeek kende geen winnaar. Arijs bracht de bezoekers op 0-1 maar Schepdaal maakte in blessuretijd via Benker gelijk.

Asse-Terheide staat nu alleen op kop in vierde provinciale D na een klinkende 4-1 overwinning tegen Berchem. Co-leider Essene daarentegen verloor bij Asse-Zellik B en moet de rol even lossen. Pittig detail : Asse-Terheide verloor dit seizoen nog niet.

Topartikels bij Goeiedag.be