Voetbaloverzicht : Monsterscore voor Mazenzele

FC Dender heeft zich niet herpakt na de blamage van verleden week tegen Brakel. In eigen huis ging de ploeg van trainer Hayen met 1-3 ten onder tegen een uitgekookt Sint-Niklaas. Papassarantis bracht tien minuten voor tijd met een ver schot de spanning terug in de match maar FCD liep in de laatste minuut tegen een dodelijke counter. Door deze nederlaag zakt Dender naar de 11de plaats in derde A.

In vierde klasse B won Terjoden-Welle met 2-1 van Wolvertem. Woussen bracht de bezoekers met een rake kopbal op voorsprong maar twee doelpunten van Donkor deden de match kantelen in het voordeel van de thuisploeg. Met deze overwinning neemt T-W revanche voor de verloren heenwedstrijd.

In eerste provinciale Oost-Vlaanderen won Ninove met overtuigend gemak van Rapid Lebbeke.  De Wannemaker, Uyttenhove, Thiebaut en 2x Van Den Branden zorgden voor een stevige 0-5 overwinning. Dankzij deze 3 punten hijst KVK zich naar de leiding in de 2de periode. Onderaan won Appelterre-Eichem met 0-4 van Zelzate en laat zo de laatste plaats over aan Lochristi.

In Brabant hield een sterk Strombeek leider Waterloo op een 1-1 gelijkspel. Kamal Meftah zorgde voor de 1-0 na assist van Van Den Brande. Ook Opwijk ( tegen Schaerbeek) en Ternat ( tegen Kampenhout) moesten zich tevreden stellen met een draw. Door dit puntje blijft Opwijk in de degradatiezone hangen.

In tweede provinciale C maakten onze teams een slechte beurt. Liedekerke verloor met 0-1 van Herne, Merchtem kwam niet verder dan 0-0 en zowel Eizeringen, Dilbeek als Asse-Zellik verloren hun wedstrijden. Leider Sporting Bruxelles profiteerde maximaal van deze off-day.

Mazenzele haalt uit

Dé uitslag van de dag viel te noteren in derde provinciale F. Mazenzele verpulverde Ritterklub (tweede in de stand) met 0-9 en rukt verder op in de stand. Van Damme scoorde een hattrick. Borght kon niet profiteren want verloor in eigen huis met 2-4 van Oviedo. Meise won wel dankzij twee treffers van Goovaerts en komt zo terug aan de leiding.

In derde F lijkt Kapelle Sport ongenaakbaar. De ploeg van coach De Backer won 0-3 van Schepdaal (2x Cassenaer en d’Haveloos)  en telt nu vier punten meer dan Borchtlombeek. Zowel Leeuw, Wambeek als Schepdaal volgen met 26 punten op plek drie.

Asse-Terheide won met 3-0 en staat gedeeld eerste in vierde D. Peizegem herstelt zich van een desastreuze start. Ditmaal ging Humbeek B voor de bijl. Peizegem won met 3-0 dankzij doelpunten van Robberechts, Catrisse en De Wit.

Topartikels bij Goeiedag.be