Voetbaloverzicht : Opluchting bij KSC Wolvertem

Wolvertem heeft na enkele moeilijke weken eindelijk nog eens kunnen winnen. In eigen huis versloeg geel blauw Ganshoren met 3-1. Wolvertem ging met 1-0 de rust in door een doelpunt van Cortvriendt.

Vroeg in de 2de helft kwam Ganshoren langszij maar El Yousfi schoot de thuisploeg op 2-1. Diezelfde El Yousfi werd even nadien uitgesloten na een 2degeel. Even voor tijd kon Cortvriendt gemakkelijk binnen tikken nadat Bouwmeester de doelman knap had omspeeld en zette zo de eindstand op het bord. Terjoden-Welle ging een punt pakken op het veld van Ukkel en staat nu vijfde.

In 1ste provinciale Oost-Vlaanderen won Ninove met 2-1 van Jong Lede dankzij twee treffers van de onvermijdelijke G.Thibaut. Ook leider Petegem won zijn wedstrijd waardoor het verschil tussen beide ploegen nog steeds zes punten bedraagt.

Volgende week staat de derby tussen Appelterre-Eichem en Ninove op het programma. In tweede B won Voorde met 4-3 van Munkzwalm en blijft het klassement aanvoeren.

In 1ste provinciale Brabant won Strombeek met 1-2 van Ternat. De bezoekers kwamen op het kwartier op voorsprong na een knap doelpunt van Bolbotchan. Net na rust kon Ternat de bordjes op gelijke hoogte brengen na een mooie collectieve aanval.

Tien minuten voor tijd werd T. Silva in de rechthoek tegen de grond gewerkt. De ingevallen Roel Van Den Brande schoot de strafschop knap in de winkelhaak en bezorgde Strombeek zo de drie punten.

In 2de provinciale won Merchtem met 0-3 van Lembeek dankzij doelpunten van Leemans, Van Den Broeck en Thibault. Dilbeek weet terug wat verliezen is na de 2-1 nederlaag tegen Asse-Zellik.  Liederkerke ging knap winnen op het veld van Beersel. Kester-Gooik rukt na een nieuwe overwinning tegen Herne verder op in de stand.

Kapelle neemt de leiding over

Kapelle Sport won thuis van Itterbeek en neemt dankzij het verlies van Borchtlombeek tegen Schepdaal de koppositie in 3de C over. Nochtans zag het er lange tijd niet goed uit voor Kapelle. Tegen hekkensluiter Itterbeek keken ze lange tijd tegen een 0-2 achterstand aan.

Maar doelpunten van Pottie, Cassenaer en in blessuretijd d’Haveloos beslisten de match in het voordeel van de thuisploeg.

In 3de F kwam Meise thuis niet verder dan 1-1 tegen Oviedo-Asturiana. Voor Meise scoorde Dubois. Groen wit zal het de komende weken wel moeten doen zonder de geblesseerde sterkhouders Wijns en van Den Boeynants. Mazenzele won met 0-2 van Wemmel en Borght vloerde Relegem met 1-4.

Door deze overwinning klimt Borgt naar de tweede plek op twee punten van leider Meise. Hekelgem hield de drie punten thuis tegen Humbeek.

In 4de D eindigde de topper tussen Liedekerke B en Asse-Terheide op een gelijkspel waardoor Ramsdonk de leiding overneemt.

Topartikels bij Goeiedag.be