Voetbaloverzicht : Wind zorgt voor spektakel

Wolvertem is er in eigen huis niet ingeslaagd om de mindere weken door te spoelen met een overwinning. Sint-Gillis Waas leek nochthans een hapklare brok maar KSCW moest zich tevreden stellen met een 1-1 gelijkspel. In een matige wedstrijd schoot Bouwmeester de thuisploeg op voorsprong maar enkele minuten later scoorden de bezoekers de gelijkmaker. Terjoden-Welle ging met 1-0 onderuit op het veld van BX Brussels. Op het uur scoorde Iachtchouk het enige doelpunt van de wedstrijd.

In eerste provinciale ging Ternat in de slotfase winnen op het veld van KSK Opwijk. De thuisploeg kwam voor rust op een 2-0 voorsprong maar Ternat kwam dankzij twee doelpunten van El Abed en Sleewaegen op 2-3. In de slotfase kopte Huylebroek  een hoekschop van Geeraerts voorbij doelman De Moor. Match gespeeld zo dacht men maar in de blessuretijd maakte Geerts een strafschopfout en Sleeuwagen trapte de bal onhoudbaar binnen. Voor Opwijk meteen de derde opeenvolgende nederlaag.

Dilbeek trekt de positieve lijn van de laatste weken door. Deze keer was Lembeek het kind van de rekening. Dilbeek won met 5-3 en voetbalt zich langzaam weg uit de degradatiezone. Ook Merchtem blijft het spektakel verzorgen. FCM won met 6-0 van Leeuwkens Teralfene. Opvallend was dat alle doelpunten na de rust vielen. Asse Zellik speelde 1-1 gelijk op Jette dankzij een strafschop van Bastin.

Hattrick van Lenvain en Van Den Boeynants

Heel wat doelpunten in derde provinciale F. Meise won met 1-5 op Mazenzele. Man van de namiddag was Van Den Boeynants die drie keer scoorde. Door deze overwinning staat Meise steviger aan de leiding. Ook Humbeek kon er vijf in het mandje leggen. Het won thuis met 5-4 van Mollem dankzij een hattrick van Lenvain. Hekelgem verloor met 4-1 op Malderen en kan de goeie prestatie van verleden week niet bevestigen. Beigem zorgde voor dé verrassing van de speeldag. FCB versloeg Oviedo-Asturiana met 3-5 dankzij schitterende doelpunten van Bakkali (2x), Couillier (2x) en Havigumana.

In derde provinciale C wonnen alle kopploegen hun wedstrijd. Borchtlombeek won met 1-2 van Huizingen. Vierendeels scoorde vijf minuten voor tijd het beslissende doelpunt. Tim D’Haveloose had met drie treffers een belangrijk aandeel in de 2-5 overwinning van Kapelle Sport. En Wambeek won met 0-1 van Oetingen dankzij een doelpunt van Vaerenbergh.

Iedere zondagavond kan u terecht op onze website voor alle regionale voetbaluitslagen uit onze regio en op maandag is er het regionale voetbaloverzicht op www.goeiedag.be.

 

Topartikels bij Goeiedag.be