Beker van Belgi√ę : KSC Wolvertem eervol onderuit

KSC Wolvertem ontving eersteklasser Cercle Brugge in de 1/16de finales van de Beker van Belgi√ę. Wolvertem is thuis ongeslagen en staat in 4de klasse B fier op een gedeelde eerste plaats.¬†Cercle Brugge, de verliezend¬†finalist van verleden jaar, won nog maar¬†√©√©n keer in de competitie en is¬†de laatste weken opzoek naar zichzelf.¬†Trainer Lorenzo Staelens liet daarom niets aan het toeval over en kwam met zijn sterkste selectie afgezakt naar het Frans Lathouwersstadion.¬†

Ruim 2000 toeschouwers zien hoe Cercle het initiatief neemt en Wolvertem meteen onder druk zet. Met uitzondering van enkele afstandschoten van Etock en van Van Eenoo komen de Bruggelingen aan geen echte uitgespeelde kansen. Geel blauw speelt goed georganiseerd en dreigt via de counter met een zeer bedrijvige El Yousfi in een glansrol, maar doelman Delle wordt niet op de proef gesteld. Op het halfuur gaat doelman Van Mileghem goed plat op een schot van Kabananga en even later gaat een kopbal van Wils net naast de kruising. Net voor de rust opschudding als Wils met gestrekt been Bogemans velt en als resultaat de rode kaart krijgt.

Strafschop helpt onge√Įnspireerd Cercle

Wolvertem komt met volle moed uit de kleedkamers maar krijgt na één minuut het deksel op de neus. Kabananga gaat neer in het strafschopgebied, penalty en Cercle krijgt een unieke kans. Van Eenoo twijfelt niet en plaatst de bal knap in de rechterhoek. Geen minuut later krijgt Cercle de bal in eigen strafschopgebied niet goed weggewerkt, Van Den Bossche knalt de bal tegen de hand van Mertens maar deze keer legt scheidsrechter Dierick de bal niet op de stip. Wolvertem gelooft in zijn kansen en gaat er vol voor. Van Den Bossche kan van buiten de zestien aanleggen maar Delle redt knap. Op een rake kopbal van Woussen heeft diezelfde Delle een prachtreflex in huis. De eersteklasser kreunt onder de aanvalsdruk en kan daar weinig tegenoverstellen. Tien minuten voor tijd wordt Bogemans vrijgespeeld in de zestienmeter, legt de bal achteruit tot bij Vandenbussche maar Matthieu knalt deze unieke kans in het zijnet. Geen minuut later staat Kabananga oog in oog met Van Mileghem en schiet de bal hard voorbij de thuisdoelman. Match beslist en even voor tijd kan de ingevallen Staelens de score nog aandikken tot een overdreven 0-3. Wolvertem kan met opgeheven hoofd de beker verlaten en achteraf bekeken had er misschien wel meer ingezeten. Zonder meer een knappe prestatie.

Wolvertem : Van Mileghem – Vandeweeghde-Woussen-Eylenbosch-Bogemans-Christiaens-Van Den Bossche( 70’Van Den Broeck)-Vandenbussche-El Yousfi(82’Puttemans) Jennart-Schurmann(77’Azveren)

Cercle Brugge : Delle-Buysse-Mertens-Cornelis-Etock(65’Staelens)-Boi-Van Eenoo(85’Van Roose)-Wils-Buyl(81’Monachello)-Van Acker-Kabananga

doelpunten : 46′ Van Eenoo – 80′ Kabananga-85’Staelens

gele kaarten :Eylenbosch,Jennart, Cornelis

rode kaarten: Wils, Eylenbosch( 2x geel)

Topartikels bij Goeiedag.be