Lea-Marie Gieskes wereldkampioen streetdance!

Het gaat hard voor Lea-Marie Gieskes (11)! In mei van dit jaar werd ze Europees kampioen streetdance in Duitsland en nu deed ze er in het Engelse Blackpool twee wereldtitels bovenop. De Opwijkse pakte goud in liefst twee categorie√ęn, namelijk Battles All Styles U12 en Solo freestyle U12 Novice.

Dit wereldkampioenschap werd georganiseerd door UDO (United Dance Organisation) van 23 augustus tot en met 27 augustus.

Ze werd privé getraind door Zach Swagga. De technieken van house, old skool en new jack swing werden uitvoerig aangeleerd. Er werd in de voorbereiding van dit WK hard getraind en met resultaat. Deze titels zijn evenwel niet het eindstation voor Lea-Marie. Internationale hiphop battles winnen staan in het rood op haar to-do-lijstje. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk