Erfgoeddag doet Beestig

Op zondag 23 april 2023 tussen 14 en 18.30 uur is het weer zover: Erfgoeddag! ’t Opwijks Archief verhuist die dag naar een lokale boerderij om de verbondenheid tussen het Brabants trekpaard en Opwijk te belichten.

De Hoplanders tonen hun werkkracht tijdens talrijke demonstraties met als hoogtepunten: een ritje op de rug van een echte Brabander, boomslepen, ploegen, vliegend tapijt, rondrit met de huifkar … Een hoefsmid en het toiletteren maken het tafereel compleet. En misschien staat er wel een verrassing in de schuur …

Tijdens deze gezellige familienamiddag zal er op de tentoonstelling over de geschiedenis en de werking van het Brabants trekpaard ook beeldmateriaal te bezichtigen zijn, evenals oude werktuigen.

Gareelmaker Jan Longin opent zijn atelier in de Vossestraat. Jan zorgt ervoor dat het Brabants trekpaard kan doen waar het voor in het stro gelegd is: trekken met een gareel en tuig op maat. Hij geeft er samen met zijn leermeester een demonstratie van het tuig en het gareelmaken. Wie graag een bezoek brengt aan het atelier van Jan, kan gebruik maken van de shuttledienst met de huifkar.

Dus nu al te noteren in de agenda: zondag 23 april tussen 14 en 18.30 uur!

Locatie: Boerderij Dierickx, Langeveldweg 94, Opwijk. Bezoekers kunnen er ook genieten van een heerlijk drankje en lekker eten in het gelegenheidscafé. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk voor jong en oud. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk