Gemeente Opwijk verbroederde met zustergemeente Ober Mockstadt

De gemeente Opwijk heeft sinds 2017 een officiële verbroederingsband met de gemeenten Cramant(Frankrijk) en Ober Mockstadt (Duitsland). Tijdens het weekend van 30 september-2 oktober 2022 vond in Opwijk een nieuwe ontmoeting plaats met de vrienden uit Ober Mockstadt (Ranstadt). De eerste contacten tussen Opwijk en Ober Mockstadt dateren van 1974 toen Harmonie De Volherding verbroederde met de lokale Musikverein. Sindsdien worden er nauwe vriendschapsbanden onderhouden tussen beide verenigingen en gemeenten, met afwisselende plaatsbezoeken.

Tijdens dit bezoek vonden onder meer verschillende culturele uitstappen plaats en was er ruimte voor persoonlijke contacten tussen de delegaties van beide gemeentebesturen, muziekverenigingen en met de leden van het brandweerkorps.

Op zondag 2 oktober vond het officieel ontmoetingsmoment plaats in het gemeentehuis. Het ging er gezellig aan toe want beide gemeenten hebben een vrouwelijke burgmeester, met Inez De Coninck voor Opwijk en bĂŒrgermeisterin CĂ€cilia Reichert-Dietzel van Ober Mockstadt (Ranstadt). Er werd vervolgens een gedenkplaatje vastgevezen op de zitbank in de tuin van het gemeentehuis en daarna ging het in stoet naar het kerkhof van Opwijk. Aan het monument van de gesneuvelden werd een bloemenkrans neergelegd en een muzikale ode gebracht. Het namiddagprogramma werd afgesloten in de brandweerkazerne. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk