Opwijk maakt werkt van eigen bouwshift

Opwijk neemt een volgende stap in het vrijwaren van open ruimte en herbestemt twee woonuitbreidingsgebieden. “Dankzij deze maatregel zal er niet meer gebouwd kunnen worden op Korruit en Rubensveld (zie foto). Er zijn immers nog voldoende woonzones beschikbaar in onze gemeente”, aldus burgemeester Inez De Coninck (N-VA).

“Ook als lokaal bestuur nemen we onze verantwoordelijkheid. Deze maatregel is belangrijk en nodig om de open ruimte te beschermen en wat belangrijk is voor natuur- en waterbeheer. Na de plenaire vergadering en voorlopige aanvaarding op de gemeenteraad volgt een openbaar onderzoek waar het publiek de kans krijgt om op de plannen te reageren.” (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk
Activiteiten van uw vereniging gratis in onze agenda? Klik hier!