Sam Panckoucke, nieuwe directeur bij De Duizendpootrakkers

Eerst liep hij er school en volgende maandag stapt Sam Panckoucke (29) de basisschool De Duizendpootrakkers terug binnen, maar nu als directeur! Het leven maakt soms rare kronkels of toch niet? Lebbekenaar Panckoucke treedt daarmee in de voetsporen van Jo De Wolf. “Als leerkracht secundair onderwijs gaf ik eerst vijf jaar les in Asse in dezelfde scholengroep. De voorbije tweeënhalf jaar vertoefde ik in Brussel op de pedagogische begeleidingsdienst van het GO, waar ik me bezig hield met digitalisering en onderwijsinnovatie. Ondertussen doorliep ik ook de directieopleiding.”

“Nu krijg ik de kans om die mooie werking bij De Duizendpootrakkers verder te zetten. Ik ken de school en met De Wolf volg ik er zelfs mijn directeur van vroeger op. Hij heeft een mooie erfenis achtergelaten. Het is een fantastische school en dat pedagogisch project wil ik gewoon verder zetten,” aldus Panckoucke. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk