Kort Opwijk: Oppositie niet tevreden

Bij de laatste gemeenteraad voegde raadslid Lutgard Van der Borght (CD&V) het punt toe om het geboortebos uit te breiden met een herdenkingsbos. Zo’n bos werd onlangs in Lebbeke aangeplant. Het voorstel werd tot grote ergernis weggestemd. Fractieleider Jeroen Eenens:  “De meerderheid verdaagt de punten die de oppositie toevoegt aan de gemeenteraad om die nadien als een aangepast punt namens de meerderheid te agenderen.”  Ook de gemeenteraadsleden van Inzet Luc De Ridder en Marijke De Vis spuiden hun ongenoegen. “Wat zitten wij daar eigenlijk nog te doen?” klinkt het bij hen. “Het regent delegaties van beslissingen van de gemeenteraad naar het schepencollege. Enkel daar worden nog beslissingen genomen. Deze delegatiedrang van de meerderheid holt onze rol van gemeenteraadslid uit. Wij kunnen enkel nog kennis nemen van de beslissingen!” (eb)

Topartikels bij Goeiedag.be
Meer kort nieuws