Een secondje, alstublieft

Vanaf het Hemelvaartweekend kan je in verschillende Opwijkse cafés een Secondje bestellen. Het Secondje is een nieuw biertje dat werd gelanceerd door elektromechanica student Fozzie De Clerck (20). “Toen ik 15 was kreeg ik van Sinte-Metten een pakket om zelf bier te brouwen. Dat heb ik dan ook prompt gedaan. Mijn vader en ik bleven wat ‘desteren’ in onze garage. Maar door veel te proberen kwamen we uiteindelijk tot een lekker biertje. Toen ik ging studeren werd er nauwelijks nog gebrouwen maar door de coronacrisis en een toegenomen vrije tijd hebben we de draad weer opgenomen.”.

Fozzie kreeg veel positieve feedback en besliste uiteindelijk dé stap te zetten en zijn bier op de markt te brengen. “De naam ‘Secondje’ is eigenijk afgeleid van wat je in cafés wel eens te horen krijgt als je een pintje besteld: Secondje, ik zal u dadelijk bedienen,” lacht Fozzie. Het etiket werd ontworpen door Fozzie’s oud KSA-leider Sefanja Hillaert. Ook de keuze van het glas is niet zonder belang. Er werd gekozen voor een vintage model dat wat doet denken aan de vroegere glazen van Op-Ale.

Fozzie ontwikkelde het recept van Secondje maar het wordt gebrouwen in Gent door brouwerij Beer Select. Het is een blond bier, niet te hoppig, niet te bitter, met een alcoholvolume van zo’n 6,5%. “Ik heb mij vooral geconcentreerd op cafés in Opwijk en Mazenzele maar wil Secondje ook buiten de gemeentegrenzen promoten. Het is ook in volgende winkels en drankenhandels te koop: Spar, Carrefour en Delhaize in Opwijk, Neulant in Baardegem en de Bierschuur in Peizegem.”

Contact: Fozzie De Clerck, 0479/73 89 12, Info@secondje.be, www.secondje.be (met webshop)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk