Mobiel Energiehuis biedt gratis advies over duurzaam wonen, bouwen en verbouwen

Inwoners van Grimbergen kunnen dit jaar opnieuw een bezoek brengen aan het Mobiel Energiehuis voor gratis advies over duurzaam wonen, bouwen en verbouwen.

Het Mobiel Energiehuis staat van 24 mei tot 4 juni aan de ingang van het Tangebeekbos, ter hoogte van het kruispunt tussen de Populierendallaan en de Weikantlaan. Het mobiel loket is open op dinsdag van 16 tot 19 uur, woensdag van 13 uur tot 16u30 en op vrijdag van 10 tot 13 uur. Alles wordt in het werk gesteld om een bezoek coronaveilig te laten verlopen.

De gemeente Grimbergen werkt al jaren intensief samen met de vzw 3WPlus, zowel op het vlak van het beleid inzake energie en wonen als inzake de uitbating van kinderdagverblijven en (sinds kort) de naschoolse opvang.

“Het Mobiel Energiehuis is de opvolger van de Kyotomobiel. Hiermee willen we onze inwoners instrumenten aanreiken om de uitstoot van CO2 tegen te gaan. Op die manier kan iedereen de voordelen inzien van de energietransitie en van het engagement tegen de klimaatopwarming”, legt schepen van Leefmilieu Yves Verberck (Vernieuwing) uit.

“In het Mobiel Energiehuis krijg je niet alleen gratis advies”, vult schepen van Wonen Bart Laeremans (Vernieuwing) aan. “Bezoekers kunnen er ook de thermografische luchtfoto van hun woning bekijken. Verder is het mogelijk om voor 50 euro een energieaudit van de woning aan te vragen en een BENOvatietraject op te starten. Bij zo’n traject wordt de woning van de aanvrager grondig gescreend en krijgt hij een overzichtelijk rapport en begeleiding bij een eventuele renovatie.”

Je kan de energiedeskundige van het Mobiel Energiehuis het hele jaar door bereiken via benoveren@3wplus.be.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise