Maria Wauwereyns werd 101

Net als Yvonne Geeurickx, die op 25 januari haar 101ste verjaardag mocht vieren, kwam Maria Wauwereyns haar coronabesmetting te boven. Zij mocht op 16 februari 101 kaarsjes uitblazen. Uiteraard werd zo’n heuglijk feit gevierd in WZC De Oase waar zij ondertussen al acht jaar verblijft. Maar de coronamaatregelen zorgden er wel voor dat de hele familie niet kon aanwezig zijn zoals vorig jaar oen Maria haar eeuwfeest vierde.

Maria had er echt schik in!

Maria Wauwereyns werd, net als haar drie zusters, geboren op het Eeksken. Maria ging als jong meisje werken in de Manta waar ze ook haar man Albert Vranken leerde kennen. Ze huwden op 10 januari 1948. In tien jaar tijd werden vier dochters (Marie-Louise, Rita, Lutgarde en Marleen) en één zoon (Patrick) geboren. Ondertussen heeft Maria 13 kleinkinderen en meer dan 20 achterkleinkinderen. Maria en Albert woonden eerst in de Gasthuisstraat en daarna in de Sint-Paulusbaan.

Maria was Kajotster en richtte samen met onderpastoor Emiel De Schrijver de KAV op. Zij is jarenlang voorzitster van de Katholieke Arbeiders Vrouwen geweest.

OPcura voorzitter Peter Beerens overhandigde de geschenken namens de gemeente en algemeen directeur Geert Geeroms beloofde in zijn speech dat ze volgend jaar de 102de verjaardag van Maria dubbel zo hard zouden vieren. Dat het goed toeven is in De Oase bewijzen ook Elisa Mertens, die in augustus 101 wordt en Francine Saerens die op weg is naar 104 in dezelfde maand augustus. Jan Vanderstraeten, die dit jaar 102 zou worden, is onlangs vredig ingeslapen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk