Iedereen kan participeren in Opwijkse zonnepanelen

Er komen zonnepanelen op het dak van de Opwijkse Sint-Annasite – waar zich het politiecommissariaat, de brandweer en de kunstenacademie bevinden – en elke Opwijkenaar kan participeren in dat energie besparend project. De bedoeling is zowat de hele site te laten draaien op de energie van de zon.

Het project is een samenwerking tussen de gemeente Opwijk en de Burgercoöperatie Noordlicht. De laatste zorgt ervoor dat inwoners van Opwijk mede-eigenaar kunnen worden van de installatie die meteen het grootste project van Noordlicht tot nog toe is.

Voorzitter Tom Bosserez van Noordlicht: “Als coöperatieve vennootschap brengen we burgers samen om te investeren in projecten rond hernieuwbare energie, energiebesparing en rationeel energieverbruik. We investeren enkel lokaal, waardoor de winsten ook terugvloeien naar de lokale economie. De focus ligt op de installatie van zonnepanelen op grote daken van gemeentelijke overheden.”

Opwijkenaren kunnen mee eigenaar worden van de zonnepanelen door een aandeel te kopen. Burgemeester Inez De Coninck: “We vinden dit een zeer waardevol project omdat de ecologische voetafdruk van de gemeentegebouwen hiermee verkleint, de energiefactuur naar beneden gaat en burgers via hun investering mee van de geleverde opbrengsten kunnen genieten.”

Opwijkenaren die mee willen investeren kunnen dat vanaf 1 februari 2021 via de website van Noordlicht. Op dinsdag 2 februari is er een digitaal infomoment voorzien voor alle geïnteresseerden. Inschrijven kan via de website van de gemeente Opwijk (www.opwijk.be/infoavond-zonnepanelen-sint-anna-inschrijven). De realisatie van het project is gepland in het voorjaar van 2021.

Meer info of mee investeren? www.noordlicht.be

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk