Gemeenschapswachten moeten Opwijk veiliger en properder maken

Het gemeentebestuur gaat twee gemeenschapswachten in halftijds dienstverband aanwerven. “We kozen voor de optie van twee gemeenschapswachten halftijds dan één voltijds omdat het beter is dat ze als duo opereren,” zegt burgemeester Albert Beerens.

De gemeenschapswachten zullen vooral ingezet worden om de veiligheid te verhogen (o.m. op de parking van de borchtsite), het sluikstorten aan te pakken en overtredingen tegen de blauwe zone te beteugelen. Hun optreden hoeft niet per sé repressief te zijn, zij kunnen ook motiverend of ontradend werken.

De gemeenschapswachten zullen aangestuurd worden door coördinator en controleur der werken Benjamin Moens, die ook de opleiding tot gemeenschapswacht zal volgen. De samenwerking met Merchtem moet het mogelijk maken om bijvoorbeeld bij grotere evenementen of wanneer extra toezicht nodig is gemeenschapswachten onderling uit te wisselen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk