UPDATE: Corona opstoot in Opwijk neemt nog toe

UPDATE: Het aantal besmettingen in de laatste zeven dagen is inmiddels opgelopen tot 10. Dat berichten de cijfers van Sciensano. Geruchten dat er meer dan 40 besmettingen zouden zijn kloppen niet. 41 was het cijfer per 100.000 inwoners. Opwijk heeft 14.741 inwoners. Met 10 effectieve besmettingen komt dat cijfer (besmettingen per 100.000 inwoners) op ongeveer 70.

Over de oorzaken van deze opstoot is momenteel nog niets medegedeeld. Die kunnen alleen via contact tracing achterhaald worden en dat systeem werkt niet zoals het zou moeten.

Ouder bericht: De corona situatie bleef heel lang onder controle in Opwijk. Tot vandaag. Plots meldt Sciensano een opstoot met 6 nieuwe besmettingen in de laatste 7 dagen. Vreemd want ongeveer alle buurgemeenten blijven op 1 tot 2 nieuwe besmettingen in de afgelopen week. Niet direct een reden tot paniek maar toch blijft het zaak om de opgelegde maatregelen (afstand houden, mondmasker, contacten beperkt houden, …) op te volgen zonder er de kantjes af te lopen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk