Vrouw veroordeeld die Opwijks meisje en haar familie oplichtte

Christel Verschueren, een vrouw van 53 die geld inzamelde voor Femke De Pauw (11) maar het vervolgens in eigen zak stad, werd bij verstek veroordeeld tot twee jaar gevangenis en een geldboete van 5.000 euro. Maar de vrouw blijkt onvindbaar. Ze verdween met de noorderzon. Ze zou in Turkije verblijven.

De vrouw benaderde de familie De Pauw een jaar of vier geleden met de boodschap dat ze geld wilde inzamelen voor hun dochter Femke die aan de spierziekte MSA lijdt. Met haar bvba JPD verkocht ze steunpakketten waarbij ze de naam van Femke De Pauw gebruikte om haar ‘klanten’ inschikkelijker te maken. Van de beloofde opbrengst zou o.m. een uitstap naar Disneyland betaald worden

Maar van de opgehaalde centen ging geen centiem naar Femke. Vader Jean-Pierre nam advocaat Wouter Van Driessche (nu schepen van welzijn in Opwijk) onder de arm om een klacht in te dienen. Christel Verschueren stak het geld in eigen zak en verdween met de noorderzon toen het haar te heet onder de voeten werd.

Verbolgen over zoveel lafhartigheid namen een aantal Opwijkenaren contact op met de familie De Pauw om het onrecht recht te zetten en vooralsnog een actie op het getouw te zetten. Er werd in een paar maanden tijd een ‘spaarpot’ van meer dan 19.000 euro aangelegd. Nog tijdens de actie overleed Jean-Pierre De Pauw, de vader van Femke, aan een zwaar hartinfarct.

Bovenop kreeg de familie van sommigen het verwijt dat ze enkel op geld zouden uit zijn. De vrijwilligers achter de actie ‘Spaarpot voor Femke’ ontkennen ten stelligste dat de familie aanstuurde op een actie. Integendeel, het waren de vrijwilligers zelf die Femke en haar familie over de streep moesten trekken om de actie te kunnen organiseren.

Foto: Femke met haar broer Nils en haar zus Joken en vader Jean-Pierre op de achtergrond. Mama Isabelle Coussement staat niet op de foto.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk