Preben De Pauw ontwerpt Monopoly voor Opwijk

Preben De Pauw is 15 jaar oud en studeert STEM-wetenschappen aan het Óscar Romerocollege in Dendermonde. Door de corona-crisis zit hij al weken thuis. Eens het schoolwerk gedaan gaapt de leegte. “Mijn hobby’s zijn viool spelen, toneel en KSA Droeshout,” zegt Preben. Bij die twee laatste hobby’s is, uiteraard, de pauzeknop ingedrukt.

“Normaal ben ik constant bezig met vanalles en nu zit ik stil en kan ik me niet goed bezighouden. De verveling was zo zwaar aan het worden waardoor ik op mijn mama haar zenuwen begon te werken haha. Ze zei dat ik een bordspel moest maken en toen kwam ik op het idee om een oud en versleten monopolyspel helemaal te restylen in het thema van mijn gemeente.”

Wil je het Konkelgoed of de Fabriekstraat kopen dan kan je er huizen bouwen. Maar je kan ook eigenaar worden van ‘De Pletsj’ of ‘Nijdrop’. En je kan in het klooster of de gevangenis belanden, net als bij de gewone Monopoly. Het spel dat Preben aanpaste heet Mono-Opwijkk-Poly.

Voorlopig bestaat er maar één exemplaar van Mono-Opwijk-Poly maar mocht iemand geïnteresseerd zijn om er een Opwijks gadget van te maken …

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk