Cursus eerste hulp

Zoals elk jaar organiseert de Rode Kruisafdeling van Opwijk in het voorjaar een cursus eerste hulp. Deze keer wordt het startsein gegeven op dinsdag 4 februari om 19.30 uur. De hele cursus duurt 24 uur, verspreid over 12 dagen (telkens op dinsdag en donderdag).

Je leert wonden en ziektebeelden herkennen en gepaste eerste hulp geven. Zo leer je wat je moet doen bij bloedingen, breuken, brandwonden, diabetes, beroerte, epilepsie … en zelfs bij een hartstilstand.

We werken met simulanten die wonden en ziektebeelden zo realistisch mogelijk nabootsen waardoor je veel praktijkervaring kan opbouwen.

De cursus is volledig gratis, maar vooraf inschrijven is wel verplicht. Om de cursus efficiënt te laten verlopen worden maximaal 16 cursisten toegelaten. Inschrijven kan bij Jeannine Hermans (vorming@opwijk.rodekruis.be). Je kan ook bij haar terecht voor het volledige programma.

Plaats van afspraak: Rode Kruis-lokaal, Doortstraat 2, Opwijk (helemaal achteraan)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk