Pierre Van De Velde uitgezwaaid

Pierre Van De Velde (bijna zestig) heeft na 12,5 jaar ontslag genomen uit de gemeenteraad. In zijn plaats komt voormalig cafébazin Eliane Laurent (64).
Van De Velde had nog schepen kunnen zijn, maar de bestuurder van de betonfabriek Van De Velde Beton in Mazenzele wenste geen tweede schepenambt meer op te nemen omdat zijn partij achteruit was gegaan en hij als stemmenkanon in Mazenzele ruim 300 stemmen had verloren.

Hij was geen man van voorden, maar van daden. Hij ergerde zich blauw aan de trage vooruitgang in dossiers.
Op de laatste gemeenteraad voor de grote vakantie kreeg hij vanuit alle partijbanken lof toegezwaaid.
“Hij had een pragmatische aanpak en het hart op de juiste plaats.”

Zijn opvolger wordt Eliane Laurent, die nooit had gedacht dat ze in de gemeenteraad zou belanden. Ze verwierf bekendheid als cafébazin van de cafetaria van het GC Hof ten Hemelrijk en haar organisatorisch talent. Ze was onder meer twintig jaar lang de gangmaker van Kom Opwijk tegen Kanker.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk