Medisch centrum van paramedici van start

In de gebouwen van de groepspraktijk van huisartsen in de Esp, die recent naar de Schoolstraat verhuisd is, gaat op dinsdag 3 april een medisch centrum open, waar verschillende medische diensten onder één dak zijn ondergebracht.

Kinesist Jeroen Van Lier, podologe Elke Maervoet, psychologe An Deville en (sport)diëtist Piet De Pauw nemen hun intrek in het eerste medisch centrum van die aard in Opwijk.

“Elk van deze erkende paramedici biedt in zijn of haar discipline de nodige diensten aan voor iedereen die met zijn gezondheid begaan is of nood heeft aan wetenschappelijke ondersteuning”, zegt Piet De Pauw, die onder meer marathonloper en Olympiër Willem Van Schuerbeeck begeleidt.

“Elk van hen heeft de kennis om te focussen op specialisaties binnen zijn of haar vakgebied. Jeroen is thuis in sportrevalidatie en blessurepreventie, terwijl Elke zeer onderlegd is in podologische zolen. An is gespecialiseerd in relatie- en gezinstherapie. Ik zelf heb mij bekwaamd in voedingsadvies en begeleiding, specifiek gebaseerd op sporters.

“Door het samenbrengen van deze paramedici kan men de vaak complexe problematiek van de patiënt beter in kaart brengen. Het opzetten van dergelijke samenwerkingsverbanden wordt ook door minister van Volksgezondheid Maggie De Block sterk aangemoedigd.” Het medisch centrum start op 3 april. Er is een opendeurdag op 14 april van 14 tot 17 uur.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk