Dag van de Landbouw (2)

Ook in De Vedderboom in Mazenzele, het privé museum van het landbouwleven van Ben en Leona Verhaevert, werd de Dag van de Landbouw gevierd. Het varken aan het spit was op voorhand helemaal uitverkocht – er zijn zelfs mensen die al gereserveerd hebben voor volgend jaar – maar er viel veel meer te beleven en vooral te bekijken.

Naast de enorme collectie aan voertuigen, machines en dagdagelijkse voorwerpen uit een vervlogen landbouwleven waren er muzikale optredens met musical melodieën van Muzicalia uit Asse en een accordeonist die nostalgische liedjes uit zijn instrument toverde. Er kon allerlei lekkers gegeten en gedronken worden.

Om 17 uur was het even drummen voor de opvoering van Het Beeld van Sinte-Paulus door acteurs van de drie Opwijkse toneelverenigingen. Er werd duchtig gelachen met de komische fratsen van meer dan 150 jaar geleden. Ondertussen waren Ben en Leona, en hun vele helpers, druk in de weer om het iedereen naar zijn zin te maken. De glimlach waarmee de meeste bezoekers De Vedderboom verlieten bewees dat dit prima gelukt was.