Dag van de Landbouw (1)

Het melkveebedrijf Van den Eynde-De Kinder aan de Koereit in Asse mocht zondag een massa kijklustigen ontvangen. Er viel dan ook heel wat te bekijken en … het weer was zomers. Joris en Lien en hun vele helpers draafden van hier naar daar om alles in goede banen te leiden. Ondertussen stonden de 140 melkkoeien met stijgende verbazing naar zoveel belangstellenden te kijken.ASSE DAG VAN DE LANDBOUW 3

Wie dat wou kreeg uitleg over de elektriciteitsproductie door mestvergisting. Deze installatie, samen met de melk- en mestrobots, maken van het bedrijf van Joris en Lien een staaltje van spitstechnologie in de landbouw.

Maar er was meer dan dat. Er waren kraampjes met gezonde en (we geven het toe) minder gezonde ASSE DAG VAN DE LANDBOUW 2voeding. Er was een aardige tentoonstelling  van mini-landbouwmachines (Paul Jacobs en Steven Bieseman), de kinderen konden tekeer gaan op een stropiramide of een springkasteel, er was muziek maar er werd vooral veel gebabbeld over de boerenstiel. Want dat was wel duidelijk: zonder de landbouw geen voedsel voor mens of dier.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk