Asse hele namiddag autoloos

Wat kan je over een autoloze, zonnige zondagnamiddag schrijven? Dat er geen auto’s door het centrum van Asse reden, natuurlijk. Dat de straten werden ingenomen door voetgangers en fietsers. Veel jonge gezinnen met kinderwagens, veel fietsende kinderen, ook een aantal senioren in een scootmobiel. Dat er heel wat te beleven viel: kinderanimatie, rommelmarkt, ritjes met de huifkar, springen op het springkasteel en nog veel meer.

Het pleintje voor het oud gasthuis was omgetoverd in het ‘warmste pleintje van Asse’ met Radio Asse, het bibcafé, de verkoop van boeken enz… De zon was van de partij en dus gingen de ijsjes vlot over de toonbank. Maar ook de frietjes, hamburgers en smoutebollen deden het niet slecht. Gezelligheid troef, ook op de terrasjes waar je kon genieten van een schuchter nazomerzonnetje.

Maar genoeg woorden, laat de beelden voor zichzelf spreken!

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk