Mazenzele wint "Opwijk zonder Grenzen"

De voetbaltrainers uit Mazenzele wonnen op eigen terrein “Opwijk zonder Grenzen” voor de kinestudenten en een van de drie ploegen van de fitnessclub Celtix. “We wogen letterlijk te licht”, aldus de studenten, die het echter niet aan hun hart lieten komen.

Na een zonnige, uitputtende dag op de nieuwe voetbalinfrastructuur Tesseskouter bleek dat de ‘Els Angels Going Wild’ uit Mazenzele het meest gewicht in de weegschaal hadden geworpen. Zij wonnen van de pluimgewichten van de Kine’s zonder Grenzen, die vooral in de kubusproef te licht bevonden werden.

De fitness-club Celtix-1 pakte de bronzen plak. De Sjoeters, winnaars van vorig jaar, eindigden op de ondankbare vierde plaats. De trofee van best geklede ploeg ging naar het Team Chicken Shit.

De ‘Els Angels Going Wild’ maakten de drie edities vol. Ze stonden al eens op het podium als derde en ambieerden een nieuwe podiumplaats. De Els Angels zijn trainers van Eendracht Mazenzele Opwijk.

“We wisten niet welk vlees we dit jaar in de kuip hadden en werden verrast door de sterkte van nieuwe, jonge ploegen, zoals de kinestudenten en Celtix. Maar hoewel Tino Verhaevert bij ons uitviel met een spierscheur, lieten we twee records op een onderdeel optekenen.”

De revelatie waren de studenten kine met zes vrouwen en vier mannen. Ze deden in elk onderdeel mee voor de overwinning, behalve in het kubusspel waarin ze letterlijk te licht bevonden werden. “We wegen gemiddeld amper 55kg”, licht Amber Teugels toe. “Dat maakt te weinig kracht om de kubus langs de binnenkant vlot vooruit te krijgen.”

 

“Opwijk zonder Grenzen” is een gezamenlijke organisatie van de sportraad en sportdienst.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk