450 bezoekers voor Kunst In Lege Huizen

De tweede aflevering van Kunst in Lege Huizen was een topper. Tijdens de twee dagen dat de tentoonstelling in de oude beenhouwerij in de Schoolstraat te bezoeken was, kwamen niet minder dan 450 bezoekers over de vloer. Ze konden er niet alleen genieten van de originele kunstwerken van het collectief Toer & Taxus maar ook van een kopje koffie, een pintje bier of een glas wijn.

“Een overhoopt maar hartverwarmend resultaat,” zegt Tom Bosman die initiatiefnemer is van het project Kunst In Lege Huizen. Na een eerste aflevering met woordkunst werd deze keer gekozen voor beeldende kunst in al zijn vormen. Daar stonden de heren en dames van het kunstenaarscollectief Toer & Taxus garant voor.

In de voormalige beenhouwerij van Carine en Noël kon je gaan kijken naar een bont – maar daarom niet minder interessant – allegaartje van kunst die betrekking hadden op de eigenaars en de activiteit van het pand in de Schoolstraat.

Alle ruimtes van de benedenverdieping werden optimaal benut en bezoekers werden rondgeleid en kregen de nodige uitleg over de artistieke realisaties van de Opwijkse kunstenaars. Daarna was het even verpozen in de keuken bij een drankje en een hapje.

Er zijn nu al wat vage ideeën voor een volgende editie. Uitkijken alvast!