OCMW start buurthuiswerking De Hopstaak

“Een naam naar mijn hart,” zei OCMW-voorzitter Patrick De Smedt toen hij de buurthuiswerking in WZC De Oase mocht voorstellen. Dinsdag 4 april ging de eerste dag van de buurthuiswerking van start met het voorstellen van het project, het onthullen van een klein kunstwerk en … een optreden van Nonkel Jef (Ivo Pauwels) en de zangeres Diana More. Directeur Geert Geeroms was de perfecte gastheer.

O Hopstaak 3De buurtzorg – onder leiding van Isabelle Lelie – richt zich tot een publiek van kwetsbare bejaarden (en andere inwoners van de gemeente) die nood hebben aan ondersteuning en zorg. Die mensen wil de buurtzorg uit hun isolement halen en hen de mogelijkheid tot sociale contacten aanbieden. Dat gebeurt nu al via het sociaal restaurant waarvan zorgbehoevenden elke dag gebruik kunnen van maken. Voor 7 euro kan je er een maaltijd met soep, een hoofdgerecht en een dessert gebruiken.

Buurtzorg

O Hopstaak 2
Isabelle Lelie, coördinator van het buurtzorg project

Dat sociaal restaurant wordt nu ook ingeschakeld in het buurtzorgproject, voor wie er gebruik wil van maken. De buurtzorg kan (op aanvraag) zorgen voor vervoer, en het gebruik van het sociaal restaurant is niet verplicht. Vanaf 14 uur wordt er elke dinsdagnamiddag voor een aangepast programma gezorgd, de ene keer informatief (gratis), de andere keer puur ontspannend (3 euro per namiddag).

Het sociaal restaurant ‘Aan Tafel’ is er elke dag van 11.45 tot 13 uur. De buurtzorgwerking is er elke dinsdag vanaf 14 uur. Allebei in WZC De Oase (OCMW campus) in de Kloosterstraat. Wie het wenst kan in De Oase ook een bad nemen, zijn kleding laten wassen en drogen of naar de kapper gaan. Voor meer informatie en reservatie kan je terecht bij Isabelle Lelie (052/36 59 49), Chantal Boogmans (052/36 59 40) of denhopstaak@ocmw-opwijk.be