11 Opwijkse producenten in brochure (H)eerlijk Lokaal + Boerenmarkt

‘De korte keten’, het is meer dan een modewoord. Hoevewinkels, boerenmarkten en andere initiatieven brengen de producten rechtstreeks van producent naar consument. Met de brochure (H)eerlijk Lokaal wil Landschap van Erembald tot Kravaalbos, een samenwerking tussen Aalst, Affligem, Aalst en Opwijk, de korte keten in de vier gemeenten stimuleren.

Niet minder dan 11 Opwijkse producenten kan je terugvinden in de brochure. Bij hen kan je terecht voor de rechtstreeks verkoop van wijn, witloof en andere groenten, aardappelen, honing en honinproducten, fruit, fruitsappen en cider.

Hun namen: Jos Vandeputte, Leon Nachtergaele, Tom De Pauw en Jan Van Malderen (honingproducten), André Dierickx (wijn), Jan Moens (witloof, aardappelen, kolen), Robert De Proft en Paul Schellemans (aardappelen en seizoensgroenten), Joris & Jan Vermeir (fruit en fruitsappen) en Erwin Van Der Borght (fruit, seizoensgroenten en cider). De elfde producent is eigenlijk geen producent. Het is het Voedselteam Opwijk dat samenaankopen doet voor verschillende gezinnen.

Een aantal van deze producenten zal je op zondag 9 oktober ook aantreffen op de eerste Boerenmarkt in Mazenzele (De Kleine Deugd in de Zottegemstraat) tussen 14 en 18 uur. Een organisatie van Opwijk 2040.

Schepen Inez De Coninck toonde ons de kersverse brochure die je bij de deelnemende producenten vindt maar ook op het gemeentehuis. De initiatiefnemers hebben zelf producenten gezocht. Mochten er nog kandidaten zijn dan kunnen die altijd terecht bij schepen De Coninck. Er komt ook een website en een facebookgroep.