Opendeurdag begint met zon en eindigt in plensbuien (+ foto's)

Pech voor de grote open-gemeente-dag. Het begon allemaal in de vroege namiddag onder een eerst stralend maar dan weifelend zonnetje maar eindigde in een forse plensbui. Ondanks het slecht karakter van de weergoden, kwamen toch heel wat Opwijkenaren opdagen op het hopveld, het GAC II, de OCMW-campus en de brandweerkazerne.

Op en rond het hopveld op de Molenkouter was er heel wat ambiance. De hop werd geoogst en geplukt door vrijwilligers. Ondertussen konden de bezoekers genieten van een gratis streekbier (Satan van Brouwerij De Block uit Peizegem) en speelde Joeng en Aat vrolijke jazzmuziek. Geregeld brachten de huifkarren nieuwe bezoekers aan.

De zorgcampus van het OCMW was in een retrokleedje gestoken. Oude fietsen, oldtimer wagens, tractoren en voorwerpen uit de landbouw zorgden voor een aankleding zoals ‘in de tijd van vroeger’. Je kon er oude volksspelen spelen of een ijsje likken aan een antieke ijsroomkar. Ondertussen waren er – binnen uiteraard – informatiestandjes.

Onze fotograaf zag de bui al hangen en spoedde zich naar de brandweerkazerne waar de brandweer van Zone Vlaams-Brabant West een demonstratie van haar kunnen gaf. Er waren allerlei simultaties van rampen en ongevallen en de kinderen konden hun hart ophalen met brandslangen of een ritje in de brandweerwagen. Kwam het door al dat water? Plots gingen de hemelsluizen open en speelde een flinke regenbui voor spelbreker. De meeste mensen hadden een paraplu mee maar onze fotograaf was die in al zijn haast vergeten. Hij moest dan ook met een nat pak afdruipen.

De activiteiten in en rond het GACII gingen op die manier aan hem voorbij. Zal hem leren om de weergoden iets te veel vertrouwen te geven!