Voetbaloverzicht : Eerste zege VK Liedekerke

FC Dender kreeg met Deinze een sterke tegenstander over de vloer. De wedstrijd was nog maar net opgang getrapt of de bezoekers stonden al 0-1 voor via Janssens, meteen de ruststand. Ondanks de inbreng van een extra aanvaller waren het de bezoekers die via Ntambue de score verdubbelden. In een slotoffensief kwam de eerredder van Nicaise te laat om nog aanspraak te maken op een gelijkspel. Volgende week komt WS Brussel op bezoek.

Thuisoverwinning KSC Grimbergen

KSC Grimbergen boekte tegen THES haar eerste thuiszege van het seizoen. Naamane scoorde net na de rust een knap doelpunt en zorgde voor de tweede overwinning op een rij. KSC Grimbergen rukt in de stand op naar de middenmoot.

KVK Ninove ondervond weinig moeite met Dikkelvenne en ging met een 3-0 ruststand de kleedkamers in. In de tweede helft ging het feestje gewoon door en de thuisploeg won overduidelijk met 6-1.

In eerste provinciale konden FC Borght en VK Liedekerke voor de eerste keer dit seizoen zegevieren. FC Borght versloeg Braine met 1-0 dankzij een strafschopdoelpunt van Jan Robberechts. VK Liederkerke won op het veld van Hoeilaart met 1-3 na doepunten van Verhaevert en Desaegher voor de rust en Dillens na de pauze. KFC Strombeek ging met 2-1 onderuit op het veld van Stockel A en verliest voeling met de top 3.

Ternat op kop

In tweede provinciale ging BOKA United zaterdagavond verrassend verliezen op het veld van De Leeuwkens A. KFC Meise verloor voor de tweede keer op rij. Deze keer was Lembeek met 1-0 te sterk. Leeuw A verloor met 4-1 van Huldenberg en staat met slechts één punt laatste.

Na het 1-0 verlies tegen Oetingen tuimelt Wambeek uit de top 3. Ternat won met 2-0 van Machelen en hijst zich naast Melsbroek en BOKA aan de top van het klassement.

De derby tussen Asse-Ter-Heide en Asse-Zellik A eindigde op een 0-3 zege voor de bezoekers. De wedstrijd werd al voor de rust beslist na doelpunten van Ponnet en De Sa Faria (x2).

Hattrick Verroken

Toekomst Relegem startte op het veld van Zemst furieus en dat overwicht resulteerde in doelpunten van Vervoort en Cox. Na de rust dikte Vervoort de score aan tot 0-3 en leek een monsterscore in de maak. De thuisploeg kwam echter opzetten en via twee treffers van Ickmans kreeg Relegem het nog benauwd. Dankzij een sterke doelman Carton bleef het echter 2-3 en rukt Relegem verder op in de stand. Mollem won met 1-4 van Ramsdonk, Verroken lukte een hattrick.

Topartikels bij Goeiedag.be