François Vunckx vraagt GEEN geld via mail

François Vunckx, Oud-OCMW-secretaris en Hoofdman van de Sint-Pietersgilde van Mazenzele, is het slachtoffer geworden van oplichters die zijn e-mail adres hebben gehackt en in zijn naam een mail versturen met de vraag 2.500 euro te storten. Uiteraard gaat deze mail niet uit van François Vunckx zelf maar van één of meerdere oplichters.

De mail is geschreven in het Nederlands met verschillende fouten en vertelt het volgende verhaal: Ik ben op reis in Oekraïne en mijn tas met geld, paspoort en waardevolle spullen is gestolen. Ik heb dringend 2.500 euro nodig om een vliegticket en mijn hotel te betalen. De mail vraagt dan contact op te nemen met een yahoo-emailadres op de naam van François Vunckx.

Bovendien is het echte e-mail adres van François geblokkeerd. Mogelijk is ook zijn computer gehackt zodat de oplichters – in zijn naam – geld kunnen bedelen. Goeiedag nam telefonisch contact op met François, die dus goed en wel thuis zit in Mazenzele. Laat u dus niet vangen en reageer niet op de bedelbrief.