Autoluwe open-gemeente-dag met vleugje nostalgie

Zondag kan je, naar jaarlijkse gewoonte, een kijkje gaan nemen achter de schermen van de gemeente, het OCMW, de brandweer en het hopveld op de scheiding van Klei en Droeshout.

Op niet minder dan vier locaties zijn nieuwsgierig Opwijkenaar zondag welkom van 14 tot 18 uur. De opendeurdag van de brandweer heeft weer alle gekende ingrediënten: demonstraties (frituurbrand, evacuatie met een ladderwagen en nog veel meer), rondritten met een brandweerwagen (voor kinderen), een preventie-infostand rond brandveilig wonen én – zeker niet te versmaden – drank- en eetgelegenheid.

In GAC II (de villa) zijn er allerlei infostandsen demonstraties van Taji Sao Boa, elektrisch fietsen én zelfs buikdansen. Ook de politie is aanwezig met diverse stands en demonstraties. Er is animatie allerhande, een wedstrijd Rad van Fortuin en springkastelen voor de kinderen.

De Zorgcampus Opwijk gaat de nostalgische toer op met een oude speelstraat  met een oude kindermolen, oldtimers, volksspelen en meer. Breugeliaanse lekkernijen, een fototentoonstelling en allerlei infostands vervolledigen het plaatje.

Op het hopveld aan de voetbalterreinen Molenkouter wordt het slotfeest van de hopmaand gehouden. De hop wordt geplukt (en achteraf gebruikt om een eigen Opwijks bier te brouwen). Je kan proeven aan streekbierstandjes terwijl Joeng en Aat voor muzikale animatie zorgt.

Onder de kerktoren is er intussen rommelmarkt. Daarvoor wordt een deel van het autocentrum autoluw gemaakt. Wie zijn wagen thuis laat kan nog altijd een ritje met de huifkar maken.