10 dagen Feest in de Spiegeltent

Op de Graanmarkt, aan het beeld van de twijnster, werd vandaag een nostalgische maar oergezellige spiegeltent opgetrokken. Bart Peeters trok er in 2005 mee op tournee door het land en deed toen ook Ninove aan.

Van 22 april tot 1 mei presenteert de dienst cultuur in deze grote ronde kiosktent ‘Feest in de Spiegeltent’ met op de affiche voor elk wat wils. De sympathieke jongens en meisjes van de Savooifeesten zorgen op vrijdag 22 april voor een flitsende start van het 10-daagse festival. Met Soirée Savooi nemen ze een duik in de jaren 1920.

Van 29 april tot en met 1 mei is Ninove de gaststad voor het openingsweekend van het jaarlijkse Feest van de Folk. Onder de naam Ninove Folkt!  biedt de dienst cultuur drie dagen lang op verschillende plekken in de stad tal van optredens, workshops, een folkbal, een tentoonstelling en een lezing. Ook hier staat de Spiegeltent centraal.

Het volledige programma vindt u op www.ninove.be.

(foto’s: Giovanni Neckebroeck)

Topartikels editie Ninove-Dender