Merchtems Volkstheater richt eigen theaterzaal in

Een eigen nestje, een eigen stek. Daar dromen we toch allemaal van? Dat deden ook de bestuursleden, acteurs en vele vrijwilligers van het Merchtems Volkstheater (MVT). Jaren lang vonden zij onderdak in de voormalige gebouwen ‚Äėvan den elentriek‚Äô in de Maurits Sacr√©straat maar dank zij de gemeente kregen zij een nieuw onderdak boven het lokaal van de Merchtemse Steltenlopers.

Maar dat nieuwe onderdak was een kale en kleurloze ruimte. Dus gingen de mannen en vrouwen van de MVT aan de slag om er een warm theaternest van te maken. Honderden uren waren de vrijwilligers bezig met hout, parket, vast tapijt, verf, vernis en nog veel meer. Als volleerde doe-het-zelvers maakten ze van de kale ruimte een gezellig theaterzaaltje met een scène, ruimte voor 80 toeschouwers, een heuse bar en modern sanitair.

Dat ze af en toe een beroep konden doen op een gulle sponsor zorgde voor wat welgekomen budgettaire ruimte want verbouwen kost geld. Nu alles klaar is wordt voor het najaar al een nieuwe productie opgezet. Lisette Bécu en Benny De Ridder schrijven elk een luik van een dubbelstuk. Ze weten enkel hoe het decor er zal uitzien maar over hun plannen blijft de ander in het duister tasten. De verrassing zal dus ook voor de acteurs en crew groot zijn.

Het nieuwe zaaltje van het MVT kan ook voor andere doeleinden, weliswaar met een kunstminnende inzet, aangewend worden. Toen onze fotograaf op bezoek ging, was er een provinciale theatercursus aan de gang. Maar ook een intiem concert of een tentoonstelling moet mogelijk zijn.

Wij geven u alvast een paar foto’s om u een beeld te vormen van het nieuwe onderdak van het MVT.

 

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk