Ereschepen Maria Robijns (93) overleden

In het OCMW-rusthuis overleed zaterdag de Opwijkse ereschepen Maria Robijns-Lombaert. Ze werd 93.

Maria Robijns was vanaf 1971 20 jaar lang schepen van Sport in Opwijk. Samen met haar echtgenoot Roger Robijns, die in 2011 overleed op 87-jarige leeftijd, gold ze decennia lang als een van de meest geliefde en invloedrijkste CVP-politica in de ruime regio.

Hun beider meest bekende realisatie was zonder twijfel de Leirekensroute, de oude spoorwegroute tussen Londerzeel en Aalst die werd omgevormd tot een wandel- en fietspad. De Opwijkse sporthal en de atletiekpiste werden eveneens gebouwd onder haar bewind.

Ook haar zoon Willy, dochter Marie-Claire en kleindochter Ineke volgden nadien haar voetsporen in de lokale politiek. De familie heeft haar naam ook steeds verbonden aan de wielerklassieker Brussel-Opwijk. Zo gaat de voorafgaande nieuwelingenwedstrijd door het leven als de Grote Prijs Familie Robijns.

De uitvaartplechtigheid heeft plaats op zaterdag 27 februari om 10 uur in de Sint-Pauluskerk van Opwijk.