Treinreizigers boos op spoorlopers

Maandag deed zich in het station van Opwijk een incident voor waarbij een reizigerstrein moest remmen omdat een 20-tal jongeren de sporen overstaken in plaats van de tunnel te nemen. Er werd niemand gewond maar de treinreizigers zijn boos op de onbezonnen jongeren. ‘Het is niet de eerste keer,’ luidt het op facebook.

Het bericht over de spoorlopers kwam van Radio 2. Toen een trein zijn reizigers had laten uitstappen, staken een twintigtal jongeren de sporen over i.p.v. de tunnel onder de sporen te nemen. Op dat moment reed een andere trein het station binnen. De treinbestuurders moest een remmanoeuvre uitvoeren.

Gelukkig vielen er geen gewonden. Maar de verontwaardiging op de facebookpagina ‘Ge zijt van Opwijk als’ is groot. ‘Dom’, ‘triest’ en ‘bende kalveren’ waren een paar van de krachtige termen die werden gebruikt om het roekeloze gedrag af te keuren. Bovendien wist een treinreiziger te melden dat dit wel vaker gebeurt.