Week van de amateurkunsten

Volgende zaterdag en zondag is er in Opwijk weer een Week van de Amateurkunsten met een tentoonstelling op een unieke locatie: de oude pastorie van Opwijk in de Oude pastoriedreef. Tien kunstenaars (vijf mannen en vijf vrouwen) stellen er hun werk tentoon in de gebouwen van de oude pastorie die, sinds het overlijden van bewoonster Maria Cleymans, leeg staat én te koop. De kunstwerken worden verspreid over de verschillende kamers en de zolder. Een unieke gelegenheid om dit stukje historisch erfgoed van Opwijk te bekijken.

De tentoonstellende kunstenaars zijn: Hilde Berghman (tekeningen, beelden en recyclagewerken van geknoopte touwen), Patrick Bosman (beelden en schilderijen), Liliane Delcroix (juwelen), Vincent De Pauw (fotografie), Tony De Pauw (tekeningen), Raf Boon (fotografie), Landa Van Weverberg (keramiek), Liesbet Verhasselt (schilderijen), Henk De Jaegere (tekeningen en schilderijen) en Marie-Jeanne De Witte (schilderijen). De tentoonstelling kan bezocht worden op zaterdag 2 en zondag 3 mei, telkens van 14 tot 18 uur.

Op de foto: Jeanine Van Nieuwenborgh (cultuurbeleidscoördinator), Katrien Verbeek (deskundige cultuur), burgemeester Albert Beerens en schepen van cultuur Jan Couck.