KOTK : Highland Games, lopen en plaatjes draaien (+ foto's)

De openingsdag van Kom Opwijk Tegen Kanker was er ‘boenk op’. Een volle schuur voor de KOTK-quiz, een rij wachtenden voor Kappers met een Hart en de start van de radiomarathon van Spits FM. Toch was dat maar ‘een eerste fusee’. Er staat immers nog veel meer op het programma voor dit weekend.

Maar eerst over gisteren. Standup comedian Bart Cannaerts was de onverwachte maar fel geapprecieerde presentator van de KOTK-quiz. Als klap op de vuurpijl liet hij tijdens de pauze zijn haar wassen en knippen door de kappers met een hart. Eliane nam de wasbeurt zelf voor haar rekening en Bart genoot er zichtbaar van. Ondertussen hadden verschillende mensen hun haar onder handen laten nemen door de kappers die mekaar geregeld afwisselden.

Verschillende, vooral jonge mensen lieten hun lange haren kort knippen en gaven hun ‘staart’ voor het goede doel. Dat deed ook Chewie die zijn lange blonde haar offerde voor ‘Geef om haar’. Verschillende vrouwen en meisjes deden hetzelfde. Voor velen toch een emotioneel gebeuren maar o zo mooi als gebaar.

Terwijl de kappers en de quizzers hun gang gingen stak Spits FM van wal met zijn 48-uren marathon waarbij je ten allen tijde een plaatje kan aanvragen.

Wat staat er dit weekend nog op het programma?

Zaterdag : Tussen 14 en 16 uur starten een aantal gelegenheidsploegen een 20 km Ropa Run tocht voor fietsers en lopers. Vanaf 17 uur kunnen de hongerigen zich laven aan een groot spaghettifestijn (in de schuur). Om 19 uur start Fifa By Night, een heuse play station Fifa competitie op de bovenverdieping van het cafetaria. In het Bakhuis kan je tussen 19 en 21 uur terecht voor een wijnproefavond met Spaanse wijnen. Eb il 21 uur is er een fuif in Jeugdhuis Nijdrop met de DJ’s Martin & Cortez.

Zondag : Spaghettifestijn van 11.30 tot 14.30 uur. Van 14 tot 17 uur is er een kinder- en jeugddag in het park van het GC. Kinderen van 3 tot 12 jaar zijn welkom. Snoepers hebben het Opwijkse dessertenbuffet in hun agenda genoteerd: in de schuur van 12 tot 16.30 uur. Om 14 uur worden de Schotse Highland Games op gang getrokken in het park. Een kijkspektakel waarin schots gerokte jongens en meisjes het tegen mekaar opnemen in 5 praktische proeven. De apotheose met bekendmaking van het resultaat. Tot 21 uur blijft Spits FM op de barricaden met interviews en plaatjes op aanvraag.