Frank Deboosere in Schots rokje op Highland Games (+ foto’s)

Frank Deboosere, peter van Kom Op Tegen Kanker, was zondag in Opwijk en nam deel aan de Highland Games. Mét een Schots rokje werd hij een deel van het team van OKV Mankeert er een vois. ‘Ge moet u durven smijten,’ was zijn commentaar op zijn opgemerkte deelname.

Voor Kom Op Tegen Kanker was dit weekend erg belangrijk. Frank Deboosere kon je dan ook op verschillende plaatsen ontmoeten. Dat hij naar Opwijk kwam vond hij vanzelfsprekend: ‘Mijn moeder is van Merchtem en dat is hier vlakbij’.

In zijn zog bracht Frank een cameraploeg mee zodat de mannen van Mankeert er een Vois meerdere proeven twee keer moesten doen. Dat verkleinde hun kansen op de overwinning maar dat zou hen worst wezen. Zij huldigden het principe ‘Meedoen is belangrijker dan winnen’.

In het totaal namen zeven ploegen van mannen én vrouwen deel aan de Highland Games die voor het eerst in het kader van Kom Opwijk Tegen Kanker werden georganiseerd. Een schot (!) in de roos, zo bleek meteen.