Kom Opwijk Tegen Kanker verbreekt record nipt

Kotk 2015 18Met 45.118 euro zet Kom Opwijk Tegen Kanker een nieuw record. Een kleine verbetering tegenover twee jaar geleden. Een onverwacht resultaat want het KOTK-ontbijt (dat 12.000 euro had opgeleverd) werd vervangen door de kappersmarathon en een spaghettifestijn. Maar het mooie weer en de inzet van een vernieuwd KOTK-comité en honderden vrijwilligers tilden de actie naar eenzelfde hoogte.

Zondagavond omstreeks 20 uur werd het resultaat bekend gemaakt via Spits FM. Er waren tranen van ontroering en vreugde om het mooie resultaat. De scholen brachten meer dan 20.000 euro in het laatje, waarvan 15.000 door De Duizendpootrakkers alleen al.

Nog meer indrukwekkende cijfers: 575 deelnemers aan het spaghettifestijn, 148 voor de kappersmarathon, 265 verkochte desserten van het dessertenbuffet, 440 kinderen op de kindernamiddag, 58 wijnproevers, 85 deelnemende ploegen aan de Ropa Run, 62 ploegen voor het Playstation Fifa tornooi, 37 ploegen van vier personen voor de KOTK-Quiz.

Het mooie resultaat brengt Opwijk opnieuw in de Top 10 van de KOTK-acties. Dat zag ook KOTK-directeur Marc Michils.