Paula en Maria al 90 jaar een tweeling

Tweelingen zijn geen zeldzaamheid maar tweelingen die hun 90ste verjaardag samen kunnen vieren zijn dat wel. Maria en Paula Aelbrecht zijn zo’n sterke tweeling. Geboren in NIjverseel en gans hun leven in Opwijk gebleven. Maria huwde Paul Vermeir (+), Paula deed hetzelfde met Jan Bieseman (+).

Ze kregen elk drie zonen en één dochter. Maria dreef een fruithandel, Paula was huisvrouw. Maar allebei waren ze ook naaister. Paula heeft zelfs nog voor de Innovation gewerkt. Toen ze ooit eens tegelijkertijd stof kochten voor een kleedje – de ene zus in Brussel, de andere in Opwijk – bleken ze net dezelfde stof mee naar huis te nemen.

De twee werden geboren op 12 februari 1925 en ze huwde tegelijk op 24 juli 1948. Naast de kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen was ook broer Frans (Frans van de post) aanwezig om mee te vieren in vzw De Oase.  

En of ze nu uit elkaar te houden zijn? Eén van de dochters vertelt met plezier dat ‘de pastoor van Opwijk ze uit mekaar kan houden omdat de ene knikt, en de andere zwiert als je ze voorbijloopt’.